Treceți la conținutul principal

Bună dimineața sau de ce UpRo

          Dacă ceva este făcut cu simț de răspundere în casa asta, aceasta este cafeluța. De regulă fac o cafea slabă cu lapte. Așa o beau. Și DA, mi-e foame. Un sandwich cald din pâine neagră cu semințe, omletă în care am pus șuncă și cașcaval peste, am așezat frumușel deasupra castraveți murați în sare  (conservați de noi în casă). Handmade sau nu? - ÎHÎ. 

          
          UpRo - Pur și simplu. În traducere înseamnă "Sus România". Ideea a venit după ce am instalat un magazin cu produse confecționate de mine pe site-ul Etsy. Este al doilea nume dat magazinului meu. Căutam un nume scurt, cu rezonanță, adică ușor de reținut în special de cumpărătorii din alte țări. Site-ul nu permite despărțirea cuvintelor în denumirea magazinelor, iar ideea mi-a plăcut foarte mult.

          Este bine să ai în casă un adolescent (și DA, îmi asum afirmația). Fiului meu i-a venit ideea. A înțeles mai bine decât mine (am vrut clar ca numele țării să fie in siglă) ce vreau să spun într-un mod simplu - UpRo. Dacă mă întrebați pe mine, (și știu că o veți face) trebuie neapărat să vă spun că blog-ul a primit acordul unor buni prieteni ai fiului meu, oameni tineri și ei. Așa că este în regula pentru mine.

          Și acum... de ce blog...?

          Ideea mi-a venit cu mult timp în urmă. Nu prea știam cu ce se mănâncă. Au fost câteva încercări nereușite. Și, da, pe lângă faptul că eu croșetez mai am și propriile opinii legate de multe alte lucruri decât activitatea principală, care a fost și motivația deschiderii acestui blog - lucrul manual sau handmade.

          Este important să știți că locul acesta este creat pentru iubitorii de lucru manual, dar și pentru cei care prin intermediul acestui blog, doresc să descopere lucruri frumoase despre România.

          Astăzi voi posta o poză cu un fulg de nea croșetat de mine - așa ca să îmi răcoresc puțin fruntea încinsă. Prea am gândit mult cât am scris. Oamenii din țări precum S.U.A., Canada, Germania și altele, sunt interesați de ornamentele handmade. Cu acești fulgi împodobesc pomul pentru Crăciun, confecționează ghirlande pentru această mare sărbătoare sau pur și simplu decorează spațiile pentru petrecerea nunților. Acestea sunt mici mileuri. Da, mileuri. Cine spune că nu mai sunt la modă? Persoanele care vor să iși impună proriile idei despre modul în care se poate decora un interior, dar cei care au in casă mobilă mai veche se pot orienta. Este adevărat, în casele oamenilor mai tineri nu arată bine pe televizor (și nici televizore pe care pot fi puse nu mai au). Nu poți arunca pur și simplu dantela lucrată cu grijă și pasiune de bunica, mama sau chiar de tine. Îți dai seama? Acel petic de ață a stat în mâinile bunicii tale. Trebuie să le găsim altă întrebuințare. Acestea sunt adevarata comoară la casa omului. Străinii le pun în tablouri, confecționează dreamcatcher-uri, abajururi, lustre, coșuri, haine, le aplică pe acestea. Îți trebuie puțină imaginație și iubire pentru handmade sau stilul vintage.
          Sper că nu v-am împuiat deja capul, pentru că este doar începutul. A fost bună cafeluța. Parcă mai cere una. Nu poți dom'le să ai cafea fără taifas. Mai vorbim! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coș croșetat / Crochet basket

Deoarece este  primul meu tutorial m-am decis să lucrez un coșuleț tip IKEA ,acesta fiind necesar în orice gospodărie. Pentru acest proiect am folosit un ghem neconvențional:sfoara de bumbac la care m-am decis să folosesc croșeta numărul 6.                                                                                                                                    

În afară de acestea mai este necesar și un marker(niciun rând nu se termină cu picioruș ascuns,deoarece am lucrat fără întrerupere) care se atașează de primul picioruș scurt la începutul fiecărui rănd.

Am început cu un cerc magic și am lucrat doar cu piciorușe scurte după cum urmează:
- R 1-6 piciorușe scurte
- R 2-12
- R 3-18
- R 4-24
- R 5-30
- R 6-36
- R 7-42
- R 8-48
- R 9-54
- R 10-60
- R 11-66
- R 12- identic cu rândul 11 cu mențiunea că se lucrează partea din interior a piciorușului pentru ca baza coșului să fie dreaptă nu rotundă .
- R 13 -19 -se lucrează identic cu rândul 11 .
- R 20 - între piciorușele scurte care se lucrea…

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

Fantasy jewelry