Treceți la conținutul principal

Bună dimineața sau de ce UpRo

          Dacă ceva este făcut cu simț de răspundere în casa asta, aceasta este cafeluța. De regulă fac o cafea slabă cu lapte. Așa o beau. Și DA, mi-e foame. Un sandwich cald din pâine neagră cu semințe, omletă în care am pus șuncă și cașcaval peste, am așezat frumușel deasupra castraveți murați în sare  (conservați de noi în casă). Handmade sau nu? - ÎHÎ. 

          
          UpRo - Pur și simplu. În traducere înseamnă "Sus România". Ideea a venit după ce am instalat un magazin cu produse confecționate de mine pe site-ul Etsy. Este al doilea nume dat magazinului meu. Căutam un nume scurt, cu rezonanță, adică ușor de reținut în special de cumpărătorii din alte țări. Site-ul nu permite despărțirea cuvintelor în denumirea magazinelor, iar ideea mi-a plăcut foarte mult.

          Este bine să ai în casă un adolescent (și DA, îmi asum afirmația). Fiului meu i-a venit ideea. A înțeles mai bine decât mine (am vrut clar ca numele țării să fie in siglă) ce vreau să spun într-un mod simplu - UpRo. Dacă mă întrebați pe mine, (și știu că o veți face) trebuie neapărat să vă spun că blog-ul a primit acordul unor buni prieteni ai fiului meu, oameni tineri și ei. Așa că este în regula pentru mine.

          Și acum... de ce blog...?

          Ideea mi-a venit cu mult timp în urmă. Nu prea știam cu ce se mănâncă. Au fost câteva încercări nereușite. Și, da, pe lângă faptul că eu croșetez mai am și propriile opinii legate de multe alte lucruri decât activitatea principală, care a fost și motivația deschiderii acestui blog - lucrul manual sau handmade.

          Este important să știți că locul acesta este creat pentru iubitorii de lucru manual, dar și pentru cei care prin intermediul acestui blog, doresc să descopere lucruri frumoase despre România.

          Astăzi voi posta o poză cu un fulg de nea croșetat de mine - așa ca să îmi răcoresc puțin fruntea încinsă. Prea am gândit mult cât am scris. Oamenii din țări precum S.U.A., Canada, Germania și altele, sunt interesați de ornamentele handmade. Cu acești fulgi împodobesc pomul pentru Crăciun, confecționează ghirlande pentru această mare sărbătoare sau pur și simplu decorează spațiile pentru petrecerea nunților. Acestea sunt mici mileuri. Da, mileuri. Cine spune că nu mai sunt la modă? Persoanele care vor să iși impună proriile idei despre modul în care se poate decora un interior, dar cei care au in casă mobilă mai veche se pot orienta. Este adevărat, în casele oamenilor mai tineri nu arată bine pe televizor (și nici televizore pe care pot fi puse nu mai au). Nu poți arunca pur și simplu dantela lucrată cu grijă și pasiune de bunica, mama sau chiar de tine. Îți dai seama? Acel petic de ață a stat în mâinile bunicii tale. Trebuie să le găsim altă întrebuințare. Acestea sunt adevarata comoară la casa omului. Străinii le pun în tablouri, confecționează dreamcatcher-uri, abajururi, lustre, coșuri, haine, le aplică pe acestea. Îți trebuie puțină imaginație și iubire pentru handmade sau stilul vintage.
          Sper că nu v-am împuiat deja capul, pentru că este doar începutul. A fost bună cafeluța. Parcă mai cere una. Nu poți dom'le să ai cafea fără taifas. Mai vorbim! 

Postări populare de pe acest blog

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

A fi sau a nu fi...călător cu RATB-ul

Doamne , pierd autobuzul sper să oprească (mașinile la trecerea de pietoni ) ca să pot traversa repede . Of , ce bine că am reușit să urc . Cine spune că am îmbătrânit ?😀 Ce gânduri frivole ! Iar este aglomerat . Să mă țin de ceva sau de cineva mai degrabă . Mânerele care atârnă de bare sunt (nu știu ce cuvânt să folosesc ca să rămân în zona bunului simț )  atât de murdare că ți se  lipește mâna de ele . Și barele de susținere sunt la fel doar că acolo nu se vede murdăria . Din stația Huși ( care nu este una în adevăratul sens al cuvântului fiind deosebit de utilă pentru ieșirea  autoturismelor dintre blocuri sau parcarea acestora pe spațiul destinat acesteia ) pot accesa autobuzele 611 și 232 apoi  tramvaiele 11 , 1 , 25 de la Eroii revoluției . Dacă nu alergi să prinzi mijlocul de transport în comun stai și aștepți , și aștepți exersând...răbdarea (parcă de prea multe ori ) . Vineri am fost surprinsă să văd că cineva se preocupase de curățenie . Era ud peste tot inclusiv scaunel…

Handmade de mai / May handmade

Că nu există formă pe care arta croșetatului să nu o redea aproape identic am mai spus-o , așa că poftiți cireșe 😋 de pus la urechi . Nu știu dacă cei care copilăresc acum mai fac gestul acesta , dar în copilăria mea era firesc . Nu ne trebuia prea mult .era amuzant și ne făcea fericiți . Plăcerea de a te urca în cireș este redată de Ion Creangă în Amintiri din copilărie  . Nostalgie 😜 . Cine mai citește ? Dar ar trebui pentru că este vintage și se poartă stilul . La fel de vintage este și arta croșetatului din care astăzi am ales ceva gustos , dar și frumos .


                   Cireșele sunt croșetate cu fir de bumbac mercerizat Flavia . Inițial le-am creat ca  mărțișoare care au fost dăruite doamnelor profesoare și colegelor fiului meu . Apoi m-am gândit că în copilărie puneam la urechi ciorchinii de cireșe . Așa că pentru 1 iunie când sărbătorim ziua copilului vă ofer cireșele cercei . Pentru aducere aminte .

            Ooo , dar Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii …