Treceți la conținutul principal

Așa văd eu. Doar... ață
              Mă declar fan înrăit al magazinelor de ață. Când ajung in fața unui asemenea magazin sunt în stare să cumpăr jumătate ( cel puțin ) din marfa care există pe rafturile acestuia , dar nu reușesc să plec decăt cu câteva sculuri , dar și pentru acestea îmi număr banii de câteva ori. Tragic,la propriu.  Intrând pe facebook am descoperit o postare cu un magazin de ațe din țara vecină , Bulgaria. Vă spun că am rămas șocată uitându-mă la prețuri si comparându-le cu cele dintr-un magazin virtual românesc.  Cu cele dintr-un magazin traditional nu mai spun. Îti vine să te muți mai degrabă în Bulgaria. Așa realizez că de fapt bulgarii au un nivel de trai mai ridicat decât al nostru. Deși salariile sunt cam la același nivel puterea lor de cumpărare este mai mare. Iubirea față de țara mea nu mi-o poate lua nimeni, dar asta nu mă obligă să rămân consumatorul ideal al țepelor din România. Da, ați ințeles bine. Consider că suntem consumatori de țeapă in cantitați industriale.
              Am rămas cu gura căscată când am văzut că lâna, produsă în Bulgaria, vândută in magazinele lor de profil, are un preț accesibil  👉 AICI .

              Imaginati-vă că filaturile din Bulgaria achiziționează lâna de la crescătorii lor de oi . În acest lanț pot observa mai multe locuri de muncă si (ce să vezi) nivel de trai mai ridicat, cel puțin pentru cei implicați. Ce vis frumos pentru România. Am căutat pe internet sau prin alte metode să cumpăr lână prelucrată în România. Ei bine,pregatiți-vă dacă mai este nevoie... aceasta este de negăsit. Proprietarii de filaturi de la noi au rămas țintuiți in sintagma "la români merge si asa", deci nu au viziune, imaginație si nici respect pentru consumator . NU sunt preocupați să colaboreze cu proprietarii de oi si nici cu cei care consumă produsul lor , în acest caz : firul de lână. Așa văd eu,
                Și proprietarii bulgari de filaturi importă materie primă precum bumbacul pentru prelucrarea firelor, dar produsul lor finit este mult mai ieftin. Consider că la noi este să zicem...managementul defectuos. Probabil ca piața de profil nu este suficient de bine testată. Este nevoie de mai multă implicare , de mai mult produs românesc . Măcar atâta lucru înțeleg și eu (in ziua de astăzi) că anumite nevoi iți sunt induse. Producătorii români de fire de ața ( câți mai sunt) nu iți induc nimic, deci consumatorul român nu are nevoie de produsul lor . Paleta de fire produse in România este  redusă de la un nimic relativ spre ...nimic absolut. Ca și client mă declar nemulțumită de acest nimic.
                 Nici televiziunile nu sunt implicate în promovarea produsului românesc. Acestea ar trebui să susțină acest lucru prin emisiuni de handmade televizate evident. Este cunoscut deja faptul că reclama este sufletul comerțului. Mă refer aici și la altfel de activități decât gătitul. De exemplu: cusut,olărit,tricotat,croșetat,mârgelit și multe altele. O emisiune în acest sens ar fi binevenită și cred că poate avea succes dacă este bine preparată. Sunt destul de mulți oameni singuri care au aceleași preocupări, dar fără acces la internet .
                 Pot spune că în acest domeniu conditiile sunt ca în deșert, unde noi consumatorii suntem obligați să ne îndreptăm către o oază: magazinele virtuale străine. Piața românească de profil rămâne invadată de ața de proastă calitate produsă in alte țări.
                 Între producătorul de ață și mercerii trebuie să existe si un alt fel de colaborare. Și merceriile au foarte mari lipsuri. Acestea ar trebui ca în spațiul lor comercial să organizeze workshop-uri cu produse oferite gratuit în colaborare cu producătorii de ața. Felul acesta de bussines poate promova foarte bine produsele de mercerie ca în multe alte țări. Aceste magazine însă sunt prea mici (chiar si pentru activitatea de baza), iar eu (clientul) nu am cum să văd toată marfa deoarece este foarte înghesuită.  Pot ajuta cu o idee . În cazul în care există dorință de extidere a afacerii pot fi accesate fondurile nerambursabile.
                În mercerii reducerile de sezon NU EXISTA . În aceste afaceri este vorba doar despre a lua nu și despre a oferi. Lozinca lor :"  să cumpere ce aduc eu". Această abordare conține o doză mare de egoism sau necunoaștere. Nu este în regulă în niciun caz. Spun lucrurile în felul acesta ca să rămân în zona bunului simț.
                        Nu știu dacă aceste rânduri vor fi citite de cineva, dar măcar mi-am spus oful. Așa văd eu. Doar... ață.
                         Și acum ceva drăguț lucrat de mine. Aceste inimioare sunt croșetate și din bumbac românesc Flavia . Am cusut pe ele nasturi de lemn cu model floral. Le puteți găsi 👉AICI .Sunt aplicații pentru genți, poșete și dau o notă veselă acestora.Pentru primăvara-vară am croșetat și aplicațiile în formă de floare la care am atașat un nasture de plastic și un ciucure din același fir . Le puteți găsi 👉  AICI .
Vă doresc o săptămână frumoasă.

SI DA ESTE PRIMĂVARĂ.🙌
 

Postări populare de pe acest blog

What about spring or....about changes

         In Romania ,this year, spring  came with summer temperatures .I like spring and summer... in a matter fact I like all seasons. But I love when the nature return to life and all is green with some spots of lovely colors .
                The summer is the season when our jewelry can be very visible
                Sooo...I discover that I like to make jewelry. I become jewelry maker . Yes I am and I will post on my blog some of my pieces of jewelry.And because the spring comes with changes now I will speak in english language. Well , this time when the words comes easly. May be I'm not a good english speaker but, I will try some words.

      Fairy earrings made with lucite flower beads , Firepolish czech glass beads , antique bronze metal.
Long beaded necklace,Long heart Boho Chic necklace,Gypsy jewelry,Unique design,Mother's day gift,Bohemian,layering beads necklace made with Bronze chain, Bronze findings, Fire polish czech beads, Toho Glass beads vintage golden.       …

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

La țară / In the country

Hăbudul . Iubesc acest petic de Românie . Ați auzit de Hăbud ? Pot să îmi imaginez că ...nu . Probabil că întrebarea care apare imediat în gândul vostru este : ce este un Hăbud ? Un sat ca multe altele din România , dar unde oamenii tineri încep să întoarcă și să construiască . Și cel mai important : este liniște . Știu este... banal . Însă , pentru mine , banalul este...bun, mai ales în vremurile pe care le trăim . Este locul unde vrei să îți crești copiii .
         Pe lângă sat curge râul Cricovul dulce . La fel de neinteresant pentru unii , dar este minunat . Apa este curată și te poți scălda în voie în zilele toride de vară . La scăldat de Ion Creangă .
       Poți face hidroterapie într-un mod natural . Pur și simplu te întinzi în apă pe pietre , pui sub cap un colac și lași râul să își facă treaba . Când ieși din apă te așezi pe malul apei , pe nisipul fierbinte și nu , nu faci nimic altceva . Ce ai putea să faci ? Este atât de simplu . Dar pentru acest lucru ai nevoie…