Treceți la conținutul principal

Cristos a înviat/Happy Easter           Cred că Divinitatea , ceea ce noi numim Dumnezeu, a creat premisele binelui universal pentru omenire. indiferent unde s-ar afla aceasta în atât de multe universuri existente,create. Binele este una dintre premise, poteca aceea formată din firimituri pe care trebuie să o urmezi .
        Care este destinația ? Păi: să nu faci rău, împăcarea cu tine, liniștea sufletească , starea de bine.  Prin multitudinea tentațiilor, poteca aproape că dispare,se vede din ce în ce mai greu. Dumnezeu insă ne-a dat Lumina. Să vedem cu ajutorul ei drumul către Bine. Pe acest drum poți să speri ,să visezi. Pentru orice fel de vis frumos am creat un prinzător de vise .


                     
         Dreamcatcher -ul face parte din tradiția amerindiană ,dar visul bun ,orice stare am avea (somn sau trezire),trebuie ținut cumva. Poate fi găsit pe sit-ul ETSY.
   Am folosit:
    - scul de bumbac mercerizat românesc Macrame pentru crearea mileului în formă de stea și a ciucurilor, Modele de mileuri pot fi găsite în tot internetul, dar mai ales pe sit-ul PINTEREST.
    - cerc de metal pe care l-am scos dintr-un suport de plante. L-am cumpărat de la Jumbo.
    - panglică pentru agățătoare,
    - croșetă numărul 9 sau 1,15 mm.
  Îmi place ce a ieșit. Pentru starea de bine trebuie să ne înconjurăm de lucruri frumoase, dacă putem lucrate chiar de noi.
 Așa cum spuneam într-un articol anterior: mileul este de actualitate. Dantela este de actualitate. Cum să arunci ceva atât de frumos, de feminin sau să râzi de cel care le creează.


Ouă cumpărate din târguri.Unul este încondeiat,celălalt mărgelit.


        Dumnezeu este bun cu noi. Omul când a fost creat a primit în dar o fărâmă de Dumnezeire :Sufletul. Eu simt asta. Și pentru acest lucru vă spun : Cristos a înviat.

         


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coș croșetat / Crochet basket

Deoarece este  primul meu tutorial m-am decis să lucrez un coșuleț tip IKEA ,acesta fiind necesar în orice gospodărie. Pentru acest proiect am folosit un ghem neconvențional:sfoara de bumbac la care m-am decis să folosesc croșeta numărul 6.                                                                                                                                    

În afară de acestea mai este necesar și un marker(niciun rând nu se termină cu picioruș ascuns,deoarece am lucrat fără întrerupere) care se atașează de primul picioruș scurt la începutul fiecărui rănd.

Am început cu un cerc magic și am lucrat doar cu piciorușe scurte după cum urmează:
- R 1-6 piciorușe scurte
- R 2-12
- R 3-18
- R 4-24
- R 5-30
- R 6-36
- R 7-42
- R 8-48
- R 9-54
- R 10-60
- R 11-66
- R 12- identic cu rândul 11 cu mențiunea că se lucrează partea din interior a piciorușului pentru ca baza coșului să fie dreaptă nu rotundă .
- R 13 -19 -se lucrează identic cu rândul 11 .
- R 20 - între piciorușele scurte care se lucrea…

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

Fantasy jewelry