Treceți la conținutul principal

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

                  Un proverb românesc spune să îți faci iarna car și vara sanie. Plecând de la învățăturile poporului nostru am croșetat de data aceasta globuri pentru bradul de anul acesta. Atât de devreme ?Daaa..pentru că procedeul este destul de anevoios, dar rezultatul minunat și trebuie să fac destul de multe. Știu, globuri sunt peste tot, dar nu ca acestea. Cele din dantelă croșetată manual satisface nevoia de romantism dar și de vintage pentru cei pasionați. Și nu arată ieftin. Este o foarte bună alternativă la globurile din plastic.
                În acest articol vreau să arăt modul în care fac globurile din dantelă croșetată manual și modele de croșetare pe care le găsiți  👉AICI. Patterns for Christmas baubles 👉HERE.
                 Explicarea procedeului necesită câteva fotografii care vin în ajutorul celor interesați.

                      Pentru croșetare am folosit fir de bumbac mercerizat, croșeta 1,15 sau numărul 9 și un ac,iar pentru forma globului un balon, soluție din apă și zahăr în cantități egale. Evident că zahărul trebuie să se dizolve.
                      Schemă folosită pentru croșetarea unui glob .            Procedez în felul următor : întâi introduc modelul din ață în soluție , îl storc bine în pumn apoi umflu balonul în interiorul modelului, leg balonul la gură după care intind bine de muștiucul acestuia să nu răsufle.
               Probabil nu este cea mai bună metodă, dar mie așa îmi iese iar globurile rămân albe fără să se îngălbenească . Și... să vedem ce a ieșit .                                Nu vreau să fiu modestă, dar sunt incontestabil foarte frumoase.😀 Pregătite pentru vânzare 👉AICI. You can buy Christmas baubles from 👉 HERE.
                                Dacă mai este nevoie încă o dată trebuie să spun că susțin lucrul manual și pentru beneficiile pe care acesta le aduce psihicului. Printre altele tricotați și croșetați, indiferent pe cine amuzați, pentru că cine râde la urmă, râde mai bine. Aceste abilități ne păstrează sănătatea mintală la bătrânețe. I LOVE HANDMADE.💗
                      Vă doresc sănătate și spor la treabă prieteni. Să auzim numai de bine.😊

Postări populare de pe acest blog

La țară / In the country

Hăbudul . Iubesc acest petic de Românie . Ați auzit de Hăbud ? Pot să îmi imaginez că ...nu . Probabil că întrebarea care apare imediat în gândul vostru este : ce este un Hăbud ? Un sat ca multe altele din România , dar unde oamenii tineri încep să întoarcă și să construiască . Și cel mai important : este liniște . Știu este... banal . Însă , pentru mine , banalul este...bun, mai ales în vremurile pe care le trăim . Este locul unde vrei să îți crești copiii .
         Pe lângă sat curge râul Cricovul dulce . La fel de neinteresant pentru unii , dar este minunat . Apa este curată și te poți scălda în voie în zilele toride de vară . La scăldat de Ion Creangă .
       Poți face hidroterapie într-un mod natural . Pur și simplu te întinzi în apă pe pietre , pui sub cap un colac și lași râul să își facă treaba . Când ieși din apă te așezi pe malul apei , pe nisipul fierbinte și nu , nu faci nimic altceva . Ce ai putea să faci ? Este atât de simplu . Dar pentru acest lucru ai nevoie…

Atât de...roz /So...pink

1 Iunie . Uraaaa . Cineva ( nu știu dacă are un interes sau nu ) repară ceva . Niciodată nu este prea târziu . Cred . Un pic de reparație și mai multă atenție de bună calitate acordate copiilor români (și nu numai) sunt binevenite. Este pentru prima oară când am un liber legal de 1Iunie . Și chiar nu contează că fiul meu nu mai este un copil în ochii celorlalți (are deja 19 ani ) , pentru mine asta va fi mereu : copilul meu . A fost o zi bună .
       M-am simțit bine când am cumpărat sculurile de ață cu gândul la ce va ieși . Am mai lucrat cu firul acesta , are culori deosebit de frumoase, iar degradeul... este absolut fabulos (dacă mă întrebați pe mine) . Când l-am cumpărat abia așteptam să îl lucrez și așteptările au fost pe măsură . Mi-am dat seama imediat ce vreau să fac cu el . Dacă sculul arată așa , ce a ieșit din el este delicios la propriu .  Ca o spumă de căpșuni .
Este fir din bumbac 100% . Pentru păturică și floare am folosit croșeta numărul 3 iar pentru căciuliță …

Macul croșetat

Nu cred că există o formă pe acest pământ care să nu poată fi imortalizată prin croșetat și tricotat . Macul , această floare de câmp delicată și atât de frumoasă este preferata mea . Nu pentru că alte flori de câmp nu sunt superbe ,dar aceasta este cea mai mult vizibilă datorită formei și culorii .    Florile de câmp apar acolo unde te aștepți mai puțin , pentru că nu-i așa  natura își vede de treabă și datorită acestui lucru se găsesc subiecte frumoase pentru fotografie . Am văzut  acești maci între o gură de metrou care așteaptă să fie inaugurată de ani buni și peretele (evident exterior ) al unui bloc de locuințe .  Acest lucru poate fi revoltător fiind datorat lipsei de reacție a lucrătorilor de la primăria sectorului 5 , dar am învățat să văd partea frumoasă a lucrurilor . Deși este o primăvară atipică având schimbări spectaculoase de vreme , natura se comportă firesc , aceasta hibernează doar iarna (aviz pentru primarii de sectoare din București).  Pentru că am spus că este un …