Treceți la conținutul principal

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

                  Un proverb românesc spune să îți faci iarna car și vara sanie. Plecând de la învățăturile poporului nostru am croșetat de data aceasta globuri pentru bradul de anul acesta. Atât de devreme ?Daaa..pentru că procedeul este destul de anevoios, dar rezultatul minunat și trebuie să fac destul de multe. Știu, globuri sunt peste tot, dar nu ca acestea. Cele din dantelă croșetată manual satisface nevoia de romantism dar și de vintage pentru cei pasionați. Și nu arată ieftin. Este o foarte bună alternativă la globurile din plastic.
                În acest articol vreau să arăt modul în care fac globurile din dantelă croșetată manual și modele de croșetare pe care le găsiți  👉AICI. Patterns for Christmas baubles 👉HERE.
                 Explicarea procedeului necesită câteva fotografii care vin în ajutorul celor interesați.

                      Pentru croșetare am folosit fir de bumbac mercerizat, croșeta 1,15 sau numărul 9 și un ac,iar pentru forma globului un balon, soluție din apă și zahăr în cantități egale. Evident că zahărul trebuie să se dizolve.
                      Schemă folosită pentru croșetarea unui glob .            Procedez în felul următor : întâi introduc modelul din ață în soluție , îl storc bine în pumn apoi umflu balonul în interiorul modelului, leg balonul la gură după care intind bine de muștiucul acestuia să nu răsufle.
               Probabil nu este cea mai bună metodă, dar mie așa îmi iese iar globurile rămân albe fără să se îngălbenească . Și... să vedem ce a ieșit .                                Nu vreau să fiu modestă, dar sunt incontestabil foarte frumoase.😀 Pregătite pentru vânzare 👉AICI. You can buy Christmas baubles from 👉 HERE.
                                Dacă mai este nevoie încă o dată trebuie să spun că susțin lucrul manual și pentru beneficiile pe care acesta le aduce psihicului. Printre altele tricotați și croșetați, indiferent pe cine amuzați, pentru că cine râde la urmă, râde mai bine. Aceste abilități ne păstrează sănătatea mintală la bătrânețe. I LOVE HANDMADE.💗
                      Vă doresc sănătate și spor la treabă prieteni. Să auzim numai de bine.😊

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

What about spring or....about changes

         In Romania ,this year, spring  came with summer temperatures .I like spring and summer... in a matter fact I like all seasons. But I love when the nature return to life and all is green with some spots of lovely colors .
                The summer is the season when our jewelry can be very visible
                Sooo...I discover that I like to make jewelry. I become jewelry maker . Yes I am and I will post on my blog some of my pieces of jewelry.And because the spring comes with changes now I will speak in english language. Well , this time when the words comes easly. May be I'm not a good english speaker but, I will try some words.

      Fairy earrings made with lucite flower beads , Firepolish czech glass beads , antique bronze metal.
Long beaded necklace,Long heart Boho Chic necklace,Gypsy jewelry,Unique design,Mother's day gift,Bohemian,layering beads necklace made with Bronze chain, Bronze findings, Fire polish czech beads, Toho Glass beads vintage golden.       …

Coș croșetat / Crochet basket

Deoarece este  primul meu tutorial m-am decis să lucrez un coșuleț tip IKEA ,acesta fiind necesar în orice gospodărie. Pentru acest proiect am folosit un ghem neconvențional:sfoara de bumbac la care m-am decis să folosesc croșeta numărul 6.                                                                                                                                    

În afară de acestea mai este necesar și un marker(niciun rând nu se termină cu picioruș ascuns,deoarece am lucrat fără întrerupere) care se atașează de primul picioruș scurt la începutul fiecărui rănd.

Am început cu un cerc magic și am lucrat doar cu piciorușe scurte după cum urmează:
- R 1-6 piciorușe scurte
- R 2-12
- R 3-18
- R 4-24
- R 5-30
- R 6-36
- R 7-42
- R 8-48
- R 9-54
- R 10-60
- R 11-66
- R 12- identic cu rândul 11 cu mențiunea că se lucrează partea din interior a piciorușului pentru ca baza coșului să fie dreaptă nu rotundă .
- R 13 -19 -se lucrează identic cu rândul 11 .
- R 20 - între piciorușele scurte care se lucrea…