Treceți la conținutul principal

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

                  Un proverb românesc spune să îți faci iarna car și vara sanie. Plecând de la învățăturile poporului nostru am croșetat de data aceasta globuri pentru bradul de anul acesta. Atât de devreme ?Daaa..pentru că procedeul este destul de anevoios, dar rezultatul minunat și trebuie să fac destul de multe. Știu, globuri sunt peste tot, dar nu ca acestea. Cele din dantelă croșetată manual satisface nevoia de romantism dar și de vintage pentru cei pasionați. Și nu arată ieftin. Este o foarte bună alternativă la globurile din plastic.
                În acest articol vreau să arăt modul în care fac globurile din dantelă croșetată manual și modele de croșetare pe care le găsiți  👉AICI. Patterns for Christmas baubles 👉HERE.
                 Explicarea procedeului necesită câteva fotografii care vin în ajutorul celor interesați.

                      Pentru croșetare am folosit fir de bumbac mercerizat, croșeta 1,15 sau numărul 9 și un ac,iar pentru forma globului un balon, soluție din apă și zahăr în cantități egale. Evident că zahărul trebuie să se dizolve.
                      Schemă folosită pentru croșetarea unui glob .            Procedez în felul următor : întâi introduc modelul din ață în soluție , îl storc bine în pumn apoi umflu balonul în interiorul modelului, leg balonul la gură după care intind bine de muștiucul acestuia să nu răsufle.
               Probabil nu este cea mai bună metodă, dar mie așa îmi iese iar globurile rămân albe fără să se îngălbenească . Și... să vedem ce a ieșit .                                Nu vreau să fiu modestă, dar sunt incontestabil foarte frumoase.😀 Pregătite pentru vânzare 👉AICI. You can buy Christmas baubles from 👉 HERE.
                                Dacă mai este nevoie încă o dată trebuie să spun că susțin lucrul manual și pentru beneficiile pe care acesta le aduce psihicului. Printre altele tricotați și croșetați, indiferent pe cine amuzați, pentru că cine râde la urmă, râde mai bine. Aceste abilități ne păstrează sănătatea mintală la bătrânețe. I LOVE HANDMADE.💗
                      Vă doresc sănătate și spor la treabă prieteni. Să auzim numai de bine.😊

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Să începem...sau să mă cunoașteți

Pentru neinițiați trebuie spus că obiectele făcute manual nu sunt perfecte, dar de cele mai multe ori, sunt frumoase și unice. În zilele noastre dacă vrei să inveți ceva din anumite meșteșuguri trebuie să scotocești internetul pentru că nu se mai găsesc persoane care să transmită ceva in sensul acesta, în familii. Pentru acest lucru îți trebuie timp liber. Foarte mult. De ce ne plac acele obiecte de epocă (mai nou le spunem „vintage”) ? Simplu. Pentru că au fost oameni care le-au creat. Din acest motiv cred că trebuie reintroduse în școli acele ore de lucru manual, iar dacă aceste cuvinte nu sunt de actualitate, să le numim ore de „handmade”, dar să se întample. În mintea mea exista cel puțin trei motive pentru existența acestui lucru: transmiterea tradiției, posibilitatea creării unor „job-uri” și chiar relaxarea minții și prelungirea „vieții” acesteia, deoarece utilizarea continuă a memoriei previne apariția bolilor precum Alzheimer.
             Nu am pretenția de a avea multe cuvin…

Bună dimineața sau de ce UpRo

Dacă ceva este făcut cu simț de răspundere în casa asta, aceasta este cafeluța. De regulă fac o cafea slabă cu lapte. Așa o beau. Și DA, mi-e foame. Un sandwich cald din pâine neagră cu semințe, omletă în care am pus șuncă și cașcaval peste, am așezat frumușel deasupra castraveți murați în sare  (conservați de noi în casă). Handmade sau nu? - ÎHÎ. 
          UpRo - Pur și simplu. În traducere înseamnă "Sus România". Ideea a venit după ce am instalat un magazin cu produse confecționate de mine pe site-ul Etsy. Este al doilea nume dat magazinului meu. Căutam un nume scurt, cu rezonanță, adică ușor de reținut în special de cumpărătorii din alte țări. Site-ul nu permite despărțirea cuvintelor în denumirea magazinelor, iar ideea mi-a plăcut foarte mult.
          Este bine să ai în casă un adolescent (și DA, îmi asum afirmația). Fiului meu i-a venit ideea. A înțeles mai bine decât mine (am vrut clar ca numele țării să fie in siglă) ce vreau să spun într-un mod simplu -…

DA, toamna este minunată

Pentru început să vă ofer ceva din decorul anotimpului.  Toamna aduce cu ea ploile si frigul , dar și foarte multe lucruri bune: peisajele minunate , fructele , legumele care apar în acest anotimp , începutul anului școlar 😜 și bineînțeles că nu putea lipsi muzica formației..... Voooooltaj.

          Joi am fost la Sala Polivalentă care a găzduit spectacolul formației. Acești oameni dau totul pentru fanii lor. Au fost efecte de scenă surprinzător de frumoase.
          La început au cântat cei de la Academia Voltaj melodii internaționale. Foarte frumos cântate.  Au fost acolo oameni de toate vârstele. Și stiți ce? Aproape toata lumea a dansat și a cântat. Eu știu că asta am făcut. Prin muzica lor transmit Speranță , Iubire , Pace. Nu sunt cuvinte triviale in versuri și nu se fac gesturi obscene pe scenă. Nu trăiești teama aceea că devii penibil dacă ai copilul lăngă tine.  De fapt , dacă stau bine și mă gândesc (mai fac și așa ceva) sunt sigură că în timpul spectacolului n…