Treceți la conținutul principal

A fi sau a nu fi...călător cu RATB-ul

     

  Doamne , pierd autobuzul sper să oprească (mașinile la trecerea de pietoni ) ca să pot traversa repede . Of , ce bine că am reușit să urc . Cine spune că am îmbătrânit ?😀 Ce gânduri frivole ! Iar este aglomerat . Să mă țin de ceva sau de cineva mai degrabă . Mânerele care atârnă de bare sunt (nu știu ce cuvânt să folosesc ca să rămân în zona bunului simț )  atât de murdare că ți se  lipește mâna de ele . Și barele de susținere sunt la fel doar că acolo nu se vede murdăria . Din stația Huși ( care nu este una în adevăratul sens al cuvântului fiind deosebit de utilă pentru ieșirea  autoturismelor dintre blocuri sau parcarea acestora pe spațiul destinat acesteia ) pot accesa autobuzele 611 și 232 apoi  tramvaiele 11 , 1 , 25 de la Eroii revoluției . Dacă nu alergi să prinzi mijlocul de transport în comun stai și aștepți , și aștepți exersând...răbdarea (parcă de prea multe ori ) . Vineri am fost surprinsă să văd că cineva se preocupase de curățenie . Era ud peste tot inclusiv scaunele . Ce mai vreau ?
       Este atât de aglomerat că simți un cot ,o mână ,un picior , burta câte unui domn , o geantă care te ating parcă prea mult lezându-ți sentimentul de apartenență la propriul corp . Ce să mai spun de respirația unora . Pot spune cu exactitate ce au mâncat unele persoane : ceapă , usturoi (dear fi doar atât ). Sunt sănătoase , deh . Sunt un bun creștin , îmi iubesc aproapele , dar este parcă ... prea aproape. Știți despre ce vorbesc ? Acum vreau să vă dau și rețeta întârzierii la serviciu , garantată : legătura dintre autobuzul 611 și tramvaiul 11 . Încercați-o dacă vă dă mâna .
         În tramvai , nu și în autobuz , funcționează foarte bine comerțul cu nimicuri : un pix , un șervețel , pilă de unghii , chiloți și multe altele . Te și minunezi . Nimeni și nimic nu îi deranjează pe acești comercianți de bună credință . Unii spun că mai bine așa decât să îți dea în cap . Liniștitor . Ei nu au voie să plătească călătoria și nici taxe și impozite . Eu ca un bun român ce sunt am voie să plătesc taxă și pe aer ( hopa...cred că le-am mai dat o idee , unora ) . Când intră controlorii în mijloacele de transport în comun cum credeți că se face controlul . Nu , nu este un concurs ,cine știe câștigă , vă spun eu . Se face în mod selectiv . Să vă spun câteva ponturi pentru călătoria gratuită cu RATB . Pe lângă micii comercianți , au voie să călătorească gratuit cei care dorm (dar ai grijă că nu știi cine te privește), grupurile de muncitori , cei care au intr-o mână cafeaua , în cealaltă un telefon mobil de ultimă generație ( nu și dacă ai în fiecare mână câte o sacoșă plină ) și sunt îmbrăcati cu un prost gust desăvârșit , dar pe hainele lor sunt însemnele unor firme corporatiste , dacă ești prea frumos ca să fii deranjat și exemplele pot continua.
Vă voi spune o întâmplare la care am participat.
Controlor : Cartelele la control
Călător 1 : Eu sunt de la țară și mă duc la cineva la spital.
Controlor : Dumneavoastră doamnă .
Călător 1 : Ea e nevasta mea .
Controlor : Dumneavoastră domnule ?
 Călător 2 :   Dom'le stii de ce am urcat eu în autobuz ? Pen' că mă doare spatele dom'le .
Controlor : Dumneavoastră
Eu : Sunteți extraordinar . Dacă pe dumnealor i-ați lasat în pace , pe mine de ce mă mai controlați ?
Controlor : Domnii merg la spital .
Eu:  Și eu , unde credeți că ajung ?
Bineînțeles că nu am scăpat necontrolată . Atunci mi-am adus aminte că în vara anului trecut și eu am avut soțul internat la același spital , dar eu mi-am plătit calătoriile . Fraieră .
          Este foarte bine că Dumnezeu ne-a creat atât de diferiți , pentru că altfel ne-am fi plictisit , dar unele persoane frizează ridicolul . Vrei să citești o carte in tramvai ? Credeți că este posibil acest lucru ? Vă spun eu că ...nu . De ce ?  Pentru că sunt multe persoane care trebuie să aibă conversații urgente lângă tine la telefonul mobil . Și așa înțelegi repede relația persoanei cu tot neamul , cu șeful și colegii acesteia , ce a mâncat aseară sau cât de necivilizați sunt unii care vorbesc tare lângă ei . În aceste condiții nu îți mai trebuie narațiunea cărții . Uff. Credeți că este greu ? Nici nu vă imaginați . Sau , poate că știți despre ce vorbesc .
           Vrei să te uiți pe geam pentru că interiorul tramvaiului nu mai are niciun secret pentru tine ? Ei bine peisajul este incredibil de...dezolant . Evident că dacă îl întrebi pe el , primarul sectorului 5 , este foarte preocupat de binele celor care l-au votat . Dar eu spun doar ce văd din tramvai : mizeria stradală este de necontestat și tot ce vezi are legătură cu evul mediu , la propriu . O , sunt atât de fericită . Trebuie să cobor din tramvai ,dar nu am apucat să croșetez măcar un ochi de lanț . Greșeala mea . Am fost prea ocupată cu altele .Ce călătorie ! Ajung pe Drumul Taberei la stația unde se află un mare mall . Credeți că puteți să mâncați un covrig , un croissant cald sau să beți un ceai , o cafea în zona aceea la 7 și un sfert dimineața ? Vă doriți așa ceva ?
          Câteodată îmi vine în minte un gând meschin 😏: cum ar fi ca într- o zi să urc în autobuz sau tramvai și să văd acolo , incognito pe acei oameni cărora le pasă 💓: directorul RATB , primarul sectorului 4 , primarul sectorul 5 , primarul general al capitalei , un senator , un parlamentar , un ministru , chiar și președintele care știm că este adeptul lucrului bine făcut , alooo , cineva . Nu , nu este frumos din partea mea . Mai bine Eu decât ... Ei .

Postări populare de pe acest blog

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

What about spring or....about changes

         In Romania ,this year, spring  came with summer temperatures .I like spring and summer... in a matter fact I like all seasons. But I love when the nature return to life and all is green with some spots of lovely colors .
                The summer is the season when our jewelry can be very visible
                Sooo...I discover that I like to make jewelry. I become jewelry maker . Yes I am and I will post on my blog some of my pieces of jewelry.And because the spring comes with changes now I will speak in english language. Well , this time when the words comes easly. May be I'm not a good english speaker but, I will try some words.

      Fairy earrings made with lucite flower beads , Firepolish czech glass beads , antique bronze metal.
Long beaded necklace,Long heart Boho Chic necklace,Gypsy jewelry,Unique design,Mother's day gift,Bohemian,layering beads necklace made with Bronze chain, Bronze findings, Fire polish czech beads, Toho Glass beads vintage golden.       …

La țară / In the country

Hăbudul . Iubesc acest petic de Românie . Ați auzit de Hăbud ? Pot să îmi imaginez că ...nu . Probabil că întrebarea care apare imediat în gândul vostru este : ce este un Hăbud ? Un sat ca multe altele din România , dar unde oamenii tineri încep să întoarcă și să construiască . Și cel mai important : este liniște . Știu este... banal . Însă , pentru mine , banalul este...bun, mai ales în vremurile pe care le trăim . Este locul unde vrei să îți crești copiii .
         Pe lângă sat curge râul Cricovul dulce . La fel de neinteresant pentru unii , dar este minunat . Apa este curată și te poți scălda în voie în zilele toride de vară . La scăldat de Ion Creangă .
       Poți face hidroterapie într-un mod natural . Pur și simplu te întinzi în apă pe pietre , pui sub cap un colac și lași râul să își facă treaba . Când ieși din apă te așezi pe malul apei , pe nisipul fierbinte și nu , nu faci nimic altceva . Ce ai putea să faci ? Este atât de simplu . Dar pentru acest lucru ai nevoie…