Treceți la conținutul principal

Macul croșetat


Nu cred că există o formă pe acest pământ care să nu poată fi imortalizată prin croșetat și tricotat . Macul , această floare de câmp delicată și atât de frumoasă este preferata mea . Nu pentru că alte flori de câmp nu sunt superbe ,dar aceasta este cea mai mult vizibilă datorită formei și culorii .                  
    Florile de câmp apar acolo unde te aștepți mai puțin , pentru că nu-i așa  natura își vede de treabă și datorită acestui lucru se găsesc subiecte frumoase pentru fotografie . Am văzut  acești maci între o gură de metrou care așteaptă să fie inaugurată de ani buni și peretele (evident exterior ) al unui bloc de locuințe .  Acest lucru poate fi revoltător fiind datorat lipsei de reacție a lucrătorilor de la primăria sectorului 5 , dar am învățat să văd partea frumoasă a lucrurilor . Deși este o primăvară atipică având schimbări spectaculoase de vreme , natura se comportă firesc , aceasta hibernează doar iarna (aviz pentru primarii de sectoare din București). 
Pentru că am spus că este un blog pentru promovarea handmade-ului vreau să rămân totuși în această sferă și să vă arăt replici ale macului croșetate de mine .       

Acesta este un semn de carte pe sit-ul Etsy AICI . Semnele de carte croșetate sunt foarte bine apreciate de cititorii din SUA .
Colier croșetat pe sit-ul Etsy AICI

Broșă croșetată pe sit-ul Etsy AICI
Toate modelele sunt lucrate cu bumbac Flavia , dar culese din reviste și tutoriale străine . Unii oameni trăiesc de pe urma realizării de modele croșetate și o fac foarte bine . Aceștia au transformat un hobby într-o afacere profitabilă . Eu recunosc că folosesc croșetatul pentru destresare și când mai vând câte ceva mă simt foarte bine . Încerc să vând în străinătate pentru că în România ce lucrez eu nu are căutare . La noi dacă un lucru nu are eticheta unei firme corporatiste atașată nu atrage foarte mult atenția. 
În țară am vândut la activități caritabile organizate de liceul catolic Sfântul Iosif din București . Se vindeau obiecte lucrate manual , dar și prăjituri făcute în casă . Nimeni nu s-a îmbolnăvit . Eu am vândut acolo căciulițe pentru copii , coliere , broșe toate croșetate ,dar și checuri făcute în casă . Asta până când acest lucru a fost interzis de Ministerul învățământului . Este de neînțeles . Fondurile stânse au fost donate și unor secții ale spitalului de copii Marie Curie . Au cumpărat profesorii , părinții și bunicii  copiilor care învață acolo . 
Astfel de activități ar trebui concertate la nivel de capitală pentru că este benefic pentru toți cei care participă , cu avizul Ministerului învățământului . Dar cine să se ocupe atâta timp cât celor care o fac li se taie elanul de către angajații zeloși din diferite instituții .
Dar pentru că nu doresc să închei într-o notă dramatică 😀 vreau să vă prezint motto-ul meu : croșetați și tricotați pentru sănătatea mintală indiferent cine râde . 
             

Postări populare de pe acest blog

La țară / In the country

Hăbudul . Iubesc acest petic de Românie . Ați auzit de Hăbud ? Pot să îmi imaginez că ...nu . Probabil că întrebarea care apare imediat în gândul vostru este : ce este un Hăbud ? Un sat ca multe altele din România , dar unde oamenii tineri încep să întoarcă și să construiască . Și cel mai important : este liniște . Știu este... banal . Însă , pentru mine , banalul este...bun, mai ales în vremurile pe care le trăim . Este locul unde vrei să îți crești copiii .
         Pe lângă sat curge râul Cricovul dulce . La fel de neinteresant pentru unii , dar este minunat . Apa este curată și te poți scălda în voie în zilele toride de vară . La scăldat de Ion Creangă .
       Poți face hidroterapie într-un mod natural . Pur și simplu te întinzi în apă pe pietre , pui sub cap un colac și lași râul să își facă treaba . Când ieși din apă te așezi pe malul apei , pe nisipul fierbinte și nu , nu faci nimic altceva . Ce ai putea să faci ? Este atât de simplu . Dar pentru acest lucru ai nevoie…

Atât de...roz /So...pink

1 Iunie . Uraaaa . Cineva ( nu știu dacă are un interes sau nu ) repară ceva . Niciodată nu este prea târziu . Cred . Un pic de reparație și mai multă atenție de bună calitate acordate copiilor români (și nu numai) sunt binevenite. Este pentru prima oară când am un liber legal de 1Iunie . Și chiar nu contează că fiul meu nu mai este un copil în ochii celorlalți (are deja 19 ani ) , pentru mine asta va fi mereu : copilul meu . A fost o zi bună .
       M-am simțit bine când am cumpărat sculurile de ață cu gândul la ce va ieși . Am mai lucrat cu firul acesta , are culori deosebit de frumoase, iar degradeul... este absolut fabulos (dacă mă întrebați pe mine) . Când l-am cumpărat abia așteptam să îl lucrez și așteptările au fost pe măsură . Mi-am dat seama imediat ce vreau să fac cu el . Dacă sculul arată așa , ce a ieșit din el este delicios la propriu .  Ca o spumă de căpșuni .
Este fir din bumbac 100% . Pentru păturică și floare am folosit croșeta numărul 3 iar pentru căciuliță …