Treceți la conținutul principal

Macul croșetat


Nu cred că există o formă pe acest pământ care să nu poată fi imortalizată prin croșetat și tricotat . Macul , această floare de câmp delicată și atât de frumoasă este preferata mea . Nu pentru că alte flori de câmp nu sunt superbe ,dar aceasta este cea mai mult vizibilă datorită formei și culorii .                  
    Florile de câmp apar acolo unde te aștepți mai puțin , pentru că nu-i așa  natura își vede de treabă și datorită acestui lucru se găsesc subiecte frumoase pentru fotografie . Am văzut  acești maci între o gură de metrou care așteaptă să fie inaugurată de ani buni și peretele (evident exterior ) al unui bloc de locuințe .  Acest lucru poate fi revoltător fiind datorat lipsei de reacție a lucrătorilor de la primăria sectorului 5 , dar am învățat să văd partea frumoasă a lucrurilor . Deși este o primăvară atipică având schimbări spectaculoase de vreme , natura se comportă firesc , aceasta hibernează doar iarna (aviz pentru primarii de sectoare din București). 
Pentru că am spus că este un blog pentru promovarea handmade-ului vreau să rămân totuși în această sferă și să vă arăt replici ale macului croșetate de mine .       

Acesta este un semn de carte pe sit-ul Etsy AICI . Semnele de carte croșetate sunt foarte bine apreciate de cititorii din SUA .
Colier croșetat pe sit-ul Etsy AICI

Broșă croșetată pe sit-ul Etsy AICI
Toate modelele sunt lucrate cu bumbac Flavia , dar culese din reviste și tutoriale străine . Unii oameni trăiesc de pe urma realizării de modele croșetate și o fac foarte bine . Aceștia au transformat un hobby într-o afacere profitabilă . Eu recunosc că folosesc croșetatul pentru destresare și când mai vând câte ceva mă simt foarte bine . Încerc să vând în străinătate pentru că în România ce lucrez eu nu are căutare . La noi dacă un lucru nu are eticheta unei firme corporatiste atașată nu atrage foarte mult atenția. 
În țară am vândut la activități caritabile organizate de liceul catolic Sfântul Iosif din București . Se vindeau obiecte lucrate manual , dar și prăjituri făcute în casă . Nimeni nu s-a îmbolnăvit . Eu am vândut acolo căciulițe pentru copii , coliere , broșe toate croșetate ,dar și checuri făcute în casă . Asta până când acest lucru a fost interzis de Ministerul învățământului . Este de neînțeles . Fondurile stânse au fost donate și unor secții ale spitalului de copii Marie Curie . Au cumpărat profesorii , părinții și bunicii  copiilor care învață acolo . 
Astfel de activități ar trebui concertate la nivel de capitală pentru că este benefic pentru toți cei care participă , cu avizul Ministerului învățământului . Dar cine să se ocupe atâta timp cât celor care o fac li se taie elanul de către angajații zeloși din diferite instituții .
Dar pentru că nu doresc să închei într-o notă dramatică 😀 vreau să vă prezint motto-ul meu : croșetați și tricotați pentru sănătatea mintală indiferent cine râde . 
             

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Să începem...sau să mă cunoașteți

Pentru neinițiați trebuie spus că obiectele făcute manual nu sunt perfecte, dar de cele mai multe ori, sunt frumoase și unice. În zilele noastre dacă vrei să inveți ceva din anumite meșteșuguri trebuie să scotocești internetul pentru că nu se mai găsesc persoane care să transmită ceva in sensul acesta, în familii. Pentru acest lucru îți trebuie timp liber. Foarte mult. De ce ne plac acele obiecte de epocă (mai nou le spunem „vintage”) ? Simplu. Pentru că au fost oameni care le-au creat. Din acest motiv cred că trebuie reintroduse în școli acele ore de lucru manual, iar dacă aceste cuvinte nu sunt de actualitate, să le numim ore de „handmade”, dar să se întample. În mintea mea exista cel puțin trei motive pentru existența acestui lucru: transmiterea tradiției, posibilitatea creării unor „job-uri” și chiar relaxarea minții și prelungirea „vieții” acesteia, deoarece utilizarea continuă a memoriei previne apariția bolilor precum Alzheimer.
             Nu am pretenția de a avea multe cuvin…

Bună dimineața sau de ce UpRo

Dacă ceva este făcut cu simț de răspundere în casa asta, aceasta este cafeluța. De regulă fac o cafea slabă cu lapte. Așa o beau. Și DA, mi-e foame. Un sandwich cald din pâine neagră cu semințe, omletă în care am pus șuncă și cașcaval peste, am așezat frumușel deasupra castraveți murați în sare  (conservați de noi în casă). Handmade sau nu? - ÎHÎ. 
          UpRo - Pur și simplu. În traducere înseamnă "Sus România". Ideea a venit după ce am instalat un magazin cu produse confecționate de mine pe site-ul Etsy. Este al doilea nume dat magazinului meu. Căutam un nume scurt, cu rezonanță, adică ușor de reținut în special de cumpărătorii din alte țări. Site-ul nu permite despărțirea cuvintelor în denumirea magazinelor, iar ideea mi-a plăcut foarte mult.
          Este bine să ai în casă un adolescent (și DA, îmi asum afirmația). Fiului meu i-a venit ideea. A înțeles mai bine decât mine (am vrut clar ca numele țării să fie in siglă) ce vreau să spun într-un mod simplu -…

DA, toamna este minunată

Pentru început să vă ofer ceva din decorul anotimpului.  Toamna aduce cu ea ploile si frigul , dar și foarte multe lucruri bune: peisajele minunate , fructele , legumele care apar în acest anotimp , începutul anului școlar 😜 și bineînțeles că nu putea lipsi muzica formației..... Voooooltaj.

          Joi am fost la Sala Polivalentă care a găzduit spectacolul formației. Acești oameni dau totul pentru fanii lor. Au fost efecte de scenă surprinzător de frumoase.
          La început au cântat cei de la Academia Voltaj melodii internaționale. Foarte frumos cântate.  Au fost acolo oameni de toate vârstele. Și stiți ce? Aproape toata lumea a dansat și a cântat. Eu știu că asta am făcut. Prin muzica lor transmit Speranță , Iubire , Pace. Nu sunt cuvinte triviale in versuri și nu se fac gesturi obscene pe scenă. Nu trăiești teama aceea că devii penibil dacă ai copilul lăngă tine.  De fapt , dacă stau bine și mă gândesc (mai fac și așa ceva) sunt sigură că în timpul spectacolului n…