Treceți la conținutul principal

Macul croșetat


Nu cred că există o formă pe acest pământ care să nu poată fi imortalizată prin croșetat și tricotat . Macul , această floare de câmp delicată și atât de frumoasă este preferata mea . Nu pentru că alte flori de câmp nu sunt superbe ,dar aceasta este cea mai mult vizibilă datorită formei și culorii .                  
    Florile de câmp apar acolo unde te aștepți mai puțin , pentru că nu-i așa  natura își vede de treabă și datorită acestui lucru se găsesc subiecte frumoase pentru fotografie . Am văzut  acești maci între o gură de metrou care așteaptă să fie inaugurată de ani buni și peretele (evident exterior ) al unui bloc de locuințe .  Acest lucru poate fi revoltător fiind datorat lipsei de reacție a lucrătorilor de la primăria sectorului 5 , dar am învățat să văd partea frumoasă a lucrurilor . Deși este o primăvară atipică având schimbări spectaculoase de vreme , natura se comportă firesc , aceasta hibernează doar iarna (aviz pentru primarii de sectoare din București). 
Pentru că am spus că este un blog pentru promovarea handmade-ului vreau să rămân totuși în această sferă și să vă arăt replici ale macului croșetate de mine .       

Acesta este un semn de carte pe sit-ul Etsy AICI . Semnele de carte croșetate sunt foarte bine apreciate de cititorii din SUA .
Colier croșetat pe sit-ul Etsy AICI

Broșă croșetată pe sit-ul Etsy AICI
Toate modelele sunt lucrate cu bumbac Flavia , dar culese din reviste și tutoriale străine . Unii oameni trăiesc de pe urma realizării de modele croșetate și o fac foarte bine . Aceștia au transformat un hobby într-o afacere profitabilă . Eu recunosc că folosesc croșetatul pentru destresare și când mai vând câte ceva mă simt foarte bine . Încerc să vând în străinătate pentru că în România ce lucrez eu nu are căutare . La noi dacă un lucru nu are eticheta unei firme corporatiste atașată nu atrage foarte mult atenția. 
În țară am vândut la activități caritabile organizate de liceul catolic Sfântul Iosif din București . Se vindeau obiecte lucrate manual , dar și prăjituri făcute în casă . Nimeni nu s-a îmbolnăvit . Eu am vândut acolo căciulițe pentru copii , coliere , broșe toate croșetate ,dar și checuri făcute în casă . Asta până când acest lucru a fost interzis de Ministerul învățământului . Este de neînțeles . Fondurile stânse au fost donate și unor secții ale spitalului de copii Marie Curie . Au cumpărat profesorii , părinții și bunicii  copiilor care învață acolo . 
Astfel de activități ar trebui concertate la nivel de capitală pentru că este benefic pentru toți cei care participă , cu avizul Ministerului învățământului . Dar cine să se ocupe atâta timp cât celor care o fac li se taie elanul de către angajații zeloși din diferite instituții .
Dar pentru că nu doresc să închei într-o notă dramatică 😀 vreau să vă prezint motto-ul meu : croșetați și tricotați pentru sănătatea mintală indiferent cine râde . 
             

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coș croșetat / Crochet basket

Deoarece este  primul meu tutorial m-am decis să lucrez un coșuleț tip IKEA ,acesta fiind necesar în orice gospodărie. Pentru acest proiect am folosit un ghem neconvențional:sfoara de bumbac la care m-am decis să folosesc croșeta numărul 6.                                                                                                                                    

În afară de acestea mai este necesar și un marker(niciun rând nu se termină cu picioruș ascuns,deoarece am lucrat fără întrerupere) care se atașează de primul picioruș scurt la începutul fiecărui rănd.

Am început cu un cerc magic și am lucrat doar cu piciorușe scurte după cum urmează:
- R 1-6 piciorușe scurte
- R 2-12
- R 3-18
- R 4-24
- R 5-30
- R 6-36
- R 7-42
- R 8-48
- R 9-54
- R 10-60
- R 11-66
- R 12- identic cu rândul 11 cu mențiunea că se lucrează partea din interior a piciorușului pentru ca baza coșului să fie dreaptă nu rotundă .
- R 13 -19 -se lucrează identic cu rândul 11 .
- R 20 - între piciorușele scurte care se lucrea…

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

Fantasy jewelry