Treceți la conținutul principal

Macul croșetat


Nu cred că există o formă pe acest pământ care să nu poată fi imortalizată prin croșetat și tricotat . Macul , această floare de câmp delicată și atât de frumoasă este preferata mea . Nu pentru că alte flori de câmp nu sunt superbe ,dar aceasta este cea mai mult vizibilă datorită formei și culorii .                  
    Florile de câmp apar acolo unde te aștepți mai puțin , pentru că nu-i așa  natura își vede de treabă și datorită acestui lucru se găsesc subiecte frumoase pentru fotografie . Am văzut  acești maci între o gură de metrou care așteaptă să fie inaugurată de ani buni și peretele (evident exterior ) al unui bloc de locuințe .  Acest lucru poate fi revoltător fiind datorat lipsei de reacție a lucrătorilor de la primăria sectorului 5 , dar am învățat să văd partea frumoasă a lucrurilor . Deși este o primăvară atipică având schimbări spectaculoase de vreme , natura se comportă firesc , aceasta hibernează doar iarna (aviz pentru primarii de sectoare din București). 
Pentru că am spus că este un blog pentru promovarea handmade-ului vreau să rămân totuși în această sferă și să vă arăt replici ale macului croșetate de mine .       

Acesta este un semn de carte pe sit-ul Etsy AICI . Semnele de carte croșetate sunt foarte bine apreciate de cititorii din SUA .
Colier croșetat pe sit-ul Etsy AICI

Broșă croșetată pe sit-ul Etsy AICI
Toate modelele sunt lucrate cu bumbac Flavia , dar culese din reviste și tutoriale străine . Unii oameni trăiesc de pe urma realizării de modele croșetate și o fac foarte bine . Aceștia au transformat un hobby într-o afacere profitabilă . Eu recunosc că folosesc croșetatul pentru destresare și când mai vând câte ceva mă simt foarte bine . Încerc să vând în străinătate pentru că în România ce lucrez eu nu are căutare . La noi dacă un lucru nu are eticheta unei firme corporatiste atașată nu atrage foarte mult atenția. 
În țară am vândut la activități caritabile organizate de liceul catolic Sfântul Iosif din București . Se vindeau obiecte lucrate manual , dar și prăjituri făcute în casă . Nimeni nu s-a îmbolnăvit . Eu am vândut acolo căciulițe pentru copii , coliere , broșe toate croșetate ,dar și checuri făcute în casă . Asta până când acest lucru a fost interzis de Ministerul învățământului . Este de neînțeles . Fondurile stânse au fost donate și unor secții ale spitalului de copii Marie Curie . Au cumpărat profesorii , părinții și bunicii  copiilor care învață acolo . 
Astfel de activități ar trebui concertate la nivel de capitală pentru că este benefic pentru toți cei care participă , cu avizul Ministerului învățământului . Dar cine să se ocupe atâta timp cât celor care o fac li se taie elanul de către angajații zeloși din diferite instituții .
Dar pentru că nu doresc să închei într-o notă dramatică 😀 vreau să vă prezint motto-ul meu : croșetați și tricotați pentru sănătatea mintală indiferent cine râde . 
             

Postări populare de pe acest blog

What about spring or....about changes

         In Romania ,this year, spring  came with summer temperatures .I like spring and summer... in a matter fact I like all seasons. But I love when the nature return to life and all is green with some spots of lovely colors .
                The summer is the season when our jewelry can be very visible
                Sooo...I discover that I like to make jewelry. I become jewelry maker . Yes I am and I will post on my blog some of my pieces of jewelry.And because the spring comes with changes now I will speak in english language. Well , this time when the words comes easly. May be I'm not a good english speaker but, I will try some words.

      Fairy earrings made with lucite flower beads , Firepolish czech glass beads , antique bronze metal.
Long beaded necklace,Long heart Boho Chic necklace,Gypsy jewelry,Unique design,Mother's day gift,Bohemian,layering beads necklace made with Bronze chain, Bronze findings, Fire polish czech beads, Toho Glass beads vintage golden.       …

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

La țară / In the country

Hăbudul . Iubesc acest petic de Românie . Ați auzit de Hăbud ? Pot să îmi imaginez că ...nu . Probabil că întrebarea care apare imediat în gândul vostru este : ce este un Hăbud ? Un sat ca multe altele din România , dar unde oamenii tineri încep să întoarcă și să construiască . Și cel mai important : este liniște . Știu este... banal . Însă , pentru mine , banalul este...bun, mai ales în vremurile pe care le trăim . Este locul unde vrei să îți crești copiii .
         Pe lângă sat curge râul Cricovul dulce . La fel de neinteresant pentru unii , dar este minunat . Apa este curată și te poți scălda în voie în zilele toride de vară . La scăldat de Ion Creangă .
       Poți face hidroterapie într-un mod natural . Pur și simplu te întinzi în apă pe pietre , pui sub cap un colac și lași râul să își facă treaba . Când ieși din apă te așezi pe malul apei , pe nisipul fierbinte și nu , nu faci nimic altceva . Ce ai putea să faci ? Este atât de simplu . Dar pentru acest lucru ai nevoie…