Treceți la conținutul principal

Atât de...roz /So...pink


      1 Iunie . Uraaaa . Cineva ( nu știu dacă are un interes sau nu ) repară ceva . Niciodată nu este prea târziu . Cred . Un pic de reparație și mai multă atenție de bună calitate acordate copiilor români (și nu numai) sunt binevenite. Este pentru prima oară când am un liber legal de 1Iunie . Și chiar nu contează că fiul meu nu mai este un copil în ochii celorlalți (are deja 19 ani ) , pentru mine asta va fi mereu : copilul meu . A fost o zi bună .
       M-am simțit bine când am cumpărat sculurile de ață cu gândul la ce va ieși . Am mai lucrat cu firul acesta , are culori deosebit de frumoase, iar degradeul... este absolut fabulos (dacă mă întrebați pe mine) . Când l-am cumpărat abia așteptam să îl lucrez și așteptările au fost pe măsură . Mi-am dat seama imediat ce vreau să fac cu el . Dacă sculul arată așa , ce a ieșit din el este delicios la propriu .  Ca o spumă de căpșuni .
Este fir din bumbac 100% . Pentru păturică și floare am folosit croșeta numărul 3 iar pentru căciuliță  numărul 2,5. Păturica este croșetată cu model Granny square și pe margine am folosit picouri .

 Pe căciuliță mi s-a părut potrivit să adaug o floare mare cu un nasture de lemn vopsit în culori pastelate .
Și bineînțeles că vreau să dau și o dedicație pentru îngerași Nani,nani puișor.

Nu este greu deloc să găsești în natură similitudini . Dumnezeu s-a gândit la toate .
      Pentru acest set am găsit inspirație în revistele japoneze de profil , dar ceea ce am lucrat este gândit de mine . Am folosit aproape 300 de grame de fir pentru tot. Deci, dacă mă vrei,vino să mă iei de aici . So, if you want me , come and get me from here . 
      Cred că ar trebui să dau un nume acestui set și voi folosi o expresie în limba engleză care sună puțin a show biz : Look at... me !!! Îîî...ce spuneți ?
Până data viitoare vă spun : Dumnezeu să ne ajute copii .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coș croșetat / Crochet basket

Deoarece este  primul meu tutorial m-am decis să lucrez un coșuleț tip IKEA ,acesta fiind necesar în orice gospodărie. Pentru acest proiect am folosit un ghem neconvențional:sfoara de bumbac la care m-am decis să folosesc croșeta numărul 6.                                                                                                                                    

În afară de acestea mai este necesar și un marker(niciun rând nu se termină cu picioruș ascuns,deoarece am lucrat fără întrerupere) care se atașează de primul picioruș scurt la începutul fiecărui rănd.

Am început cu un cerc magic și am lucrat doar cu piciorușe scurte după cum urmează:
- R 1-6 piciorușe scurte
- R 2-12
- R 3-18
- R 4-24
- R 5-30
- R 6-36
- R 7-42
- R 8-48
- R 9-54
- R 10-60
- R 11-66
- R 12- identic cu rândul 11 cu mențiunea că se lucrează partea din interior a piciorușului pentru ca baza coșului să fie dreaptă nu rotundă .
- R 13 -19 -se lucrează identic cu rândul 11 .
- R 20 - între piciorușele scurte care se lucrea…

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

Fantasy jewelry