Treceți la conținutul principal

La țară / In the country


        Hăbudul . Iubesc acest petic de Românie . Ați auzit de Hăbud ? Pot să îmi imaginez că ...nu . Probabil că întrebarea care apare imediat în gândul vostru este : ce este un Hăbud ? Un sat ca multe altele din România , dar unde oamenii tineri încep să întoarcă și să construiască . Și cel mai important : este liniște . Știu este... banal . Însă , pentru mine , banalul este...bun, mai ales în vremurile pe care le trăim . Este locul unde vrei să îți crești copiii .
         Pe lângă sat curge râul Cricovul dulce . La fel de neinteresant pentru unii , dar este minunat . Apa este curată și te poți scălda în voie în zilele toride de vară . La scăldat de Ion Creangă .
       Poți face hidroterapie într-un mod natural . Pur și simplu te întinzi în apă pe pietre , pui sub cap un colac și lași râul să își facă treaba . Când ieși din apă te așezi pe malul apei , pe nisipul fierbinte și nu , nu faci nimic altceva . Ce ai putea să faci ? Este atât de simplu . Dar pentru acest lucru ai nevoie de pace , de liniște , iar la Hăbud le găsești din plin . Sper să nu se shimbe niciodată acest lucru . Cine are nevoie de aglomerația din stațiuni . Eu știu bine că nu . Putem să ne găsim pacea și liniștea sufletească lângă persoanele dragi nouă , în locurile pe care le iubim și făcând lucruri care ne fac plăcere . Mai jos , pe râu , unde apa este mai adâncă se aud voci tinere , fericite . Pomii și tufișurile antifonează bine gălăgia și poți moțăi liniștit undeva la umbră , să citești sau să croșetezi .😏 Un gând bun .
 😎
 În liniștea aceasta idilică este ușor să gândești frumos și să creezi lucrușoare frumoase .

Știu că a trecut ceva vreme de când pomii au fost înfloriți , dar această fotografie îmi place mie foarte mult pentru că induce ideea de pace. Da, de pace,deoarece uitându-mă la ea am senzația că o pot include în terapia antistres . 
Am croșetat câteva flori asemănătoare pentru o bentiță de nou născut . Deci, dacă mă vrei,vino să mă iei de aici . So, if you want me , come and get me from here
Aceste bentițe sunt folosite foarte mult în fotografiile cu bebeluși . Am creat câteva pentru asemenea fotografii . 


 Sunt câteva bentițe drăguțe , dar create pentru micuțe îndrăznețe . Doar îngerașii știu să poarte așa ceva .
Pentru îngerașii noștri mai mici sau mai mari îmi doresc să fie mereu Pace în România. Doamne ajută !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coș croșetat / Crochet basket

Deoarece este  primul meu tutorial m-am decis să lucrez un coșuleț tip IKEA ,acesta fiind necesar în orice gospodărie. Pentru acest proiect am folosit un ghem neconvențional:sfoara de bumbac la care m-am decis să folosesc croșeta numărul 6.                                                                                                                                    

În afară de acestea mai este necesar și un marker(niciun rând nu se termină cu picioruș ascuns,deoarece am lucrat fără întrerupere) care se atașează de primul picioruș scurt la începutul fiecărui rănd.

Am început cu un cerc magic și am lucrat doar cu piciorușe scurte după cum urmează:
- R 1-6 piciorușe scurte
- R 2-12
- R 3-18
- R 4-24
- R 5-30
- R 6-36
- R 7-42
- R 8-48
- R 9-54
- R 10-60
- R 11-66
- R 12- identic cu rândul 11 cu mențiunea că se lucrează partea din interior a piciorușului pentru ca baza coșului să fie dreaptă nu rotundă .
- R 13 -19 -se lucrează identic cu rândul 11 .
- R 20 - între piciorușele scurte care se lucrea…

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

Fantasy jewelry