Treceți la conținutul principal

La țară / In the country


        Hăbudul . Iubesc acest petic de Românie . Ați auzit de Hăbud ? Pot să îmi imaginez că ...nu . Probabil că întrebarea care apare imediat în gândul vostru este : ce este un Hăbud ? Un sat ca multe altele din România , dar unde oamenii tineri încep să întoarcă și să construiască . Și cel mai important : este liniște . Știu este... banal . Însă , pentru mine , banalul este...bun, mai ales în vremurile pe care le trăim . Este locul unde vrei să îți crești copiii .
         Pe lângă sat curge râul Cricovul dulce . La fel de neinteresant pentru unii , dar este minunat . Apa este curată și te poți scălda în voie în zilele toride de vară . La scăldat de Ion Creangă .
       Poți face hidroterapie într-un mod natural . Pur și simplu te întinzi în apă pe pietre , pui sub cap un colac și lași râul să își facă treaba . Când ieși din apă te așezi pe malul apei , pe nisipul fierbinte și nu , nu faci nimic altceva . Ce ai putea să faci ? Este atât de simplu . Dar pentru acest lucru ai nevoie de pace , de liniște , iar la Hăbud le găsești din plin . Sper să nu se shimbe niciodată acest lucru . Cine are nevoie de aglomerația din stațiuni . Eu știu bine că nu . Putem să ne găsim pacea și liniștea sufletească lângă persoanele dragi nouă , în locurile pe care le iubim și făcând lucruri care ne fac plăcere . Mai jos , pe râu , unde apa este mai adâncă se aud voci tinere , fericite . Pomii și tufișurile antifonează bine gălăgia și poți moțăi liniștit undeva la umbră , să citești sau să croșetezi .😏 Un gând bun .
 😎
 În liniștea aceasta idilică este ușor să gândești frumos și să creezi lucrușoare frumoase .

Știu că a trecut ceva vreme de când pomii au fost înfloriți , dar această fotografie îmi place mie foarte mult pentru că induce ideea de pace. Da, de pace,deoarece uitându-mă la ea am senzația că o pot include în terapia antistres . 
Am croșetat câteva flori asemănătoare pentru o bentiță de nou născut . Deci, dacă mă vrei,vino să mă iei de aici . So, if you want me , come and get me from here
Aceste bentițe sunt folosite foarte mult în fotografiile cu bebeluși . Am creat câteva pentru asemenea fotografii . 


 Sunt câteva bentițe drăguțe , dar create pentru micuțe îndrăznețe . Doar îngerașii știu să poarte așa ceva .
Pentru îngerașii noștri mai mici sau mai mari îmi doresc să fie mereu Pace în România. Doamne ajută !

Postări populare de pe acest blog

Din dantelă 2 - Globuri/Christmas tree baubles

Macul croșetat

Nu cred că există o formă pe acest pământ care să nu poată fi imortalizată prin croșetat și tricotat . Macul , această floare de câmp delicată și atât de frumoasă este preferata mea . Nu pentru că alte flori de câmp nu sunt superbe ,dar aceasta este cea mai mult vizibilă datorită formei și culorii .    Florile de câmp apar acolo unde te aștepți mai puțin , pentru că nu-i așa  natura își vede de treabă și datorită acestui lucru se găsesc subiecte frumoase pentru fotografie . Am văzut  acești maci între o gură de metrou care așteaptă să fie inaugurată de ani buni și peretele (evident exterior ) al unui bloc de locuințe .  Acest lucru poate fi revoltător fiind datorat lipsei de reacție a lucrătorilor de la primăria sectorului 5 , dar am învățat să văd partea frumoasă a lucrurilor . Deși este o primăvară atipică având schimbări spectaculoase de vreme , natura se comportă firesc , aceasta hibernează doar iarna (aviz pentru primarii de sectoare din București).  Pentru că am spus că este un …